Als zzp'er heb je een eigen bedrijf.
Maar heeft jouw bedrijf een bedrijfstelefoon?
Lees nu alles over het belang van een bedrijfstelefoon, en wat je opties zijn. Kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor Sim Only? En hoe zit het met een vaste telefoon?
Eigen bedrijf telefoon: dit zijn je opties
Als je een eigen bedrijf hebt is het van essentieel belang dat je bereikbaar bent. Dat kan uiteraard via de mail of social media, maar een telefoonnummer blijft belangrijk. Veel mensen en potentiële klanten zullen toch graag 'even' willen bellen.
Bedrijfstelefoon opties
Maar stel dat je jouw bedrijf aan de keukentafel bent begonnen, en dat je eigenlijk nooit hebt geïnvesteerd in een speciale bedrijfstelefoon. Wat zijn dan je opties?
- Een tweede telefoonnummer op je huidige vaste telefoonlijn.
- Een tweede telefoonlijn: in dat geval kun je beide nummers tegelijkertijd gebruiken.Een tweede vaste lijn is aftrekbaar.
- Een Sim Only abonnement. Sim Only is een mobiel abonnement zonder telefoon. Omdat je met Sim Only geen telefoon afbetaalt, zijn je abonnementskosten lager dan bij een abonnement mét telefoon. Zeker als je net begonnen bent als zzp'er en niet teveel kosten wilt maken is Sim Only dan een prettige optie.
- Een abonnement inclusief smartphone.
- Een Prepaid smartphone. Je koopt dan een beltegoed. Daarmee kun je bellen, en gebeld worden. Maar let op: een prepaid simkaart heeft meestal een uiterste houdbaarheidsdatum. Gebruik je voor die datum de simkaart niet, dan vervalt de simkaart inclusief het telefoonnummer en eventueel (gratis) tegoed. En vooral het vervallen van je telefoonnummer is rampzalig als het om een zakelijk nummer gaat! Om die reden zou ik liever voor Sim Only kiezen dan voor prepaid als het gaat om een eigen bedrijf telefoon. Je moet er toch niet aan denken dat je nummer ineens niet meer werkt. Denk alleen al aan je visitekaartjes die je dan moet vernieuwen met het nieuwe bedrijfsnummer....
- Een smartphone met twee simkaarten. Dat heet Dual Sim. Sommige smartphones bieden de mogelijkheid om er twee simkaarten in te doen. Dat betekent dat je op 1 smartphone met twee verschillende nummers gebeld kunt worden. Op die manier kun je met 1 smartphone zowel privé als zakelijk gebeld worden, maar is wel duidelijk of je moet opnemen met je bedrijfsnaam, of dat het om een privé gesprek gaat.
Eigen bedrijf telefoon: waarom het belangrijk is
De belangrijkste reden om een bedrijfstelefoon te hebben is professionele uitstraling. Het komt gewoon niet zo goed over als je kind de telefoon opneemt, en het blijkt een klant te zijn... Of dat je zelf net een boterham in je mond hebt gepropt en de telefoon opneemt, en het blijkt iemand te zijn die gebruik wil maken van je professionele diensten. Dan sta je niet alleen met je mond vol tanden, maar ook vol boterham.
Als je een aparte bedrijfstelefoon hebt, dan weet je dat je te maken hebt met een (potentiële) klant en kun je op de juiste manier opnemen.
Sim Only: 5 voordelen op een rij
Persoonlijk vind ik Sim Only één van de aantrekkelijkste opties voor een bedrijfstelefoon. Het heeft de volgende voordelen:
- Het is goedkoper dan een abonnement toestel.
- Sim Only is heel flexibel, dat wil zeggen je kunt zelf je bundel samenstellen en bovendien elke maand aanpassen.
- Je hebt vrijheid: je zit niet twee jaar lang vast aan telefoon want je kunt maandelijks opzeggen.
- Je krijgt geen BKR-registratie met Sim Only.
- Anders dan bij Prepaid loop je niet het risico dat je je telefoonnummer kwijt raakt omdat je niet hebt gebeld.
Lees nu meer over een Sim Only abonnement!
Bedrijfstelefoon samengevat
Als je een eigen bedrijf hebt is het goed om daarvoor een apart telefoonnummer te hebben. Ook als je jouw bedrijf runt vanaf de keukentafel! Een aparte telefoon komt professioneler over, en het is bovendien voor jezelf ook prettiger omdat werk en privé beter gescheiden zijn.
Leestips
hoe je een QR code maakt voor je bedrijfs website!
Heb jij een aparte bedrijfstelefoon? En hoe heb je dat aangepakt? Sim Only? Prepaid? Aparte telefoonlijn?
Geen opmerkingen
Een reactie posten