afbeelding: pexels.com |
Extra kosten voor thuiswerkers
In de winter brandt jouw verwarming misschien wel de hele dag, in plaats van een paar uurtjes in de avond. En jouw iMac loeit van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dat jaagt je op kosten. Kosten die je niet hebt als je de hele dag buitenshuis werkt.
Mag ik mijn energiekosten fiscaal aftrekken?
Ja of nee. Dat hangt volledig af de vraag of of jouw werkplek thuis een specifieke werklocatie is.
De belastingdienst bedoelt daarmee dat jouw werkplek een eigen ingang en eigen sanitaire voorzieningen (zoals toilet en/of keukentje) moet hebben.
Staat jouw werkplek op die manier los van jouw woonomgeving? Dan mag je alle kosten die je voor die losse ruimte maakt, aftrekken van jouw bedrijfsomzet.
Zo kun je checken of je in aanmerking komt voor aftrek van energiekosten
Wil je graag zeker weten of jij in aanmerking komt van aftrek van energiekosten? Gebruik dan de 'werkruimte rekenhulp' van de belastingdienst.
Werk je thuis vanuit je woonkamer of slaapkamer? Dan mag je de kosten helaas niet aftrekken. Wel kan het dan interessant zijn om te kijken naar een stroomleverancier die speciaal voor ondernemers (ZZP’ers) stroom levert. Je kan bij hen dan een zeker contract afsluiten voor jouw thuisomgeving. Dan mag je die kosten alsnog niet als bedrijfskosten opvoeren, maar vaak zijn dit soort zakelijke stroomdeals wél voordelig als je groot-stroomverbruiker bent!
Extra Tips voor het besparen van energiekosten
- gebruik LED verlichting in plaats van halogeenverlichting.
- verwarm enkel de werkplek waar je de hele dag werkt, en niet heel je huis.
- zorg voor een goede isolatie in huis, bijvoorbeeld door dubbele beglazing en tochtstrips.
- laat lichten niet onnodig branden.
Geen opmerkingen
Een reactie posten