Precies op het moment dat jij aan komt fietsen.
Met als gevolg dat je ongelukkig ten val komt en je arm breekt.
Letselschade
Dat is knap vervelend! Want niet alleen voor je werk als moeder heb je bij voorkeur twee werkende armen nodig, hoogstwaarschijnlijk ook voor je bedrijf!
Als fulltime blogger heb ik bijvoorbeeld absoluut mijn twee handen nodig om te typen.
Een dergelijk ongeluk met als gevolg een gebroken arm heet letselschade. Je kunt ook letsel oplopen door een bedrijf of instantie, of dus (tijdelijk) arbeidsongeschikt worden door een ongeluk in het verkeer.
Letselschadevergoeding
In zulke gevallen is de kans groot dat je recht hebt op een letselschadevergoeding. Daarom is het verstandig om schade te melden. Ook als je hoofd daar helemaal niet naar staat.
Want je krijgt te maken met dokterskosten, en ook met gederfde inkomsten. Als jij door een ongeluk je werk als Wahm niet meer kunt doen, verdien je minder of geen geld.
Dit kan eventueel worden opgevangen met een letselschadevergoeding.
Wat is belangrijk bij letselschade?
Als je een melding van letschade wilt doen, dan zijn een aantal dingen belangrijk:
- Hoe is het ongeluk gebeurd?
- Wat voor letsel heb je opgelopen?
- Welke medische behandelingen heb je gehad?
- Wat is de situatie thuis en op je werk?
- Wat zijn je kosten?
Vraag gratis juridisch advies
Als er iets gebeurd waardoor je letselschade oploopt ben je meestal niet in een assertieve stemming. Allerlei dingen regelen en een vergoeding vragen is meestal het laatste waar je hoofd naar staat. Gelukkig zijn er diverse instanties waar je terecht kunt, en die je helpen.
Je kunt bijvoorbeeld vrijblijvend bellen met flyct.nl. Of op hun website je postcode intypen en een adviseur in je omgeving zoeken.
Wat als je personeel letsel oploopt?
Het kan natuurlijk ook zijn dat je iemand in dienst hebt, die gewond raakt en daardoor zijn of haar werk niet kan doen. Dan ben je ook niet blij! In zo'n geval kun je loonschade verhalen. Dan word je gecompenseerd voor het salaris dat je moet uitbetalen, maar waarvoor niet gewerkt kan worden.
Samenvatting
Als zzp-er of Wahm ben je vaak je eigen product of dienst. Als je letselschade oploopt dan loopt je bedrijf meestal ook schade op doordat je je werk niet goed meer kunt doen. Om dit te compenseren kun je een letselschadevergoeding aanvragen.
Ook kan het zo zijn dat je personeel hebt dat door een ongeluk niet meer kan werken.
Er zijn diverse bedrijven die je in zulke gevallen kunnen helpen. Zoals flyct.nl.
Heb jij wel eens letschade opgelopen? En hoe ging je daarmee om?
Geen opmerkingen
Een reactie posten